Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ROCK STAR ΦΙΛΙΕΣ : ANTHONY KIEDIS - FLEA

ROCK STAR ΦΙΛΙΕΣ #5: ANTHONY KIEDIS - FLEA (RED HOT CHILI PEPPERS)
Anthony Kiedis – Flea (Red Hot Chili Peppers)

Το συγκεκριμένο δίδυμο έχει την τιμητική του αυτήτην εποχή στο Jumping Fish λόγω του διαγωνισμού για το support των Red Hot Chili Peppers, η επόμενη φάση του οποίου θα κορυφωθεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου στην "Τεχνόπολις".

Πρόκειται για μια από τις πιο μακροχρόνιες φιλίες στο χώρο της μουσικής που κρατάει μέχρι σήμερα. Γνωρίστηκαν σε ηλικία 14 ετών και αυτό που τους έφερε κοντά ήταν το περιθώριο στο οποίο βρίσκονταν και οι δύο στο χώρο του σχολείου. Ο Kiedis το παρουσιάζει σχεδόν σαν έρωτα με την πρώτη ματιά. Η έλξη ήταν αμοιβαία και από τότε άρχισε να εδραιώνεται μια βαθιά φιλία. Ο Kiedis μύησε τον Flea στο punk rock και με τον επίσης κολλητό τους, Hillel Slovak, ξεκίνησαν τους RHCP. Πριν αρχίσουν να παίζουν μουσική μαζί, τους άρεσε να κάνουνε βουτιές από ταράτσες μέσα σε πισίνα και σε μια τέτοια βουτιά, που δεν πήγε και τόσο καλά, ο Kiedis έσπασε την πλάτη του. Μαζί έζησαν στο έπακρο το τρίπτυχο "sex, drugs and rock" και λίγο παραπάνω ακόμα σεξ και ναρκωτικά.

Μετά το θάνατο του Slovak ήρθαν ακόμα πιο κοντά και επικεντρώθηκαν περισσότερο στη μουσική τους, με τον Flea να τα καταφέρνει σαφώς καλύτερα. Πολλές φορές ο Flea ξελάσπωσε τον Kiedis σε προσωπικό, αλλά και σε καλλιτεχνικό επίπεδο αποδεικνύοντας ότι παίρνει πολύ στα σοβαρά το θέμα της φιλίας. Η σχέση τους έχει περάσει από σαράντα κύματα, ίσως με αποκορύφωμα την αποπομπή του Kiedis το '86 από τους Peppers, αλλά μέχρι και σήμερα και οι δύο αναγνωρίζουν το πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον.

jumpingfish.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου