Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ RED HOT CHILI PEPPERS?(PART 1)

Ας προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε καποια απ'τα μαγεαλυτερα κομματια των red hot chili peppers
Σήμερα θα ξεκινήσουμε με 3 εκ των κορυφαίων


CAN'T STOP
Το συνολικό μήνυμα δεν επικεντρώνεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τη ζωήΤο μήνυμα είναι ότι ο καθένας πρέπει να κάνει προσπάθεια για να κάνει τη διαφορά και να μιλήσει στο μυαλό των άλλων, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να ελέγξει τον κόσμο γύρω του. Οι στίχοι μιλούν περισσότερο για την ζωη του Αντονι ως ενας ροκσταρ του χόλιγουντ,για το πως ξεκινησε με την ηθοποιια διπλα στον πατερα του. Επίσης μιλα για την κοντρα ανατολικής και δυτικής ακτης , δίνει την αποψή του για το πως μπορει να παραμήνει κάποιος ψηλά στη ροκ μουσική.Τέλος κανει έμμεση αναφορα στην μεγάλη επιστροφή των rhcp μετα την επιστροφη του Φρους το 1999 στην ισχυρη θεση της ροκ!










CALIFORNICATION

Αρχικά να πουμε για αυτους που ίσως δεν το γνώριζαν πως η λεξη californication δεν υπαρχει αλλα εχει συνθεθει για να δειξει την αρνητικη πλευρά της Καλοφορνια οι λεξεις που εχουν συνδεθει για τη δημιουργια αυτης της "περιεργης" λεξης είναι η CALIFORNIA και η λέξη FORNICATION που αποτελει το αρχικο f απο τη λεξη f.u.c.k. που ολοι γνωριζουμε τι σημαινει..
Ας επικεντρωθουμε στους ενδιαφεροντες στιχους αυτου του συγγραφικου αριστουργήματος του anthony kiedis. Το κομμάτι απο την αρχη μέχρι το τέλος μιλαει για την αρνητική πλευρά που εχει το Holywood και για την κακη επιρροη του στο κοσμο. Συγκεκριμένα μιλάει για την απώλεια της αθωότητας που προκαλει το Χόλιγουντ στους νέους , επίσης μιλα για όλους αυτούς που έχουν "βρομίσει" την Καλιφόρνια που δεν ειναι άλλοι απο τους πλούσιους σταρς..Τέλος ο ίδιος ο Άντονι ειχε πει με την κυκλοφορία του βίντεο κλίπ πως μιλαει το τραγούδι για την κακη επιρροη του Χόλιγουντ στο κόσμο και για ενα όνειρο που δημιουργεί με ψεύτικες ελπίδες.









OTHERSIDE

Αυτό το κομμάτι ειναι ίσως στο ευρύ ελληνικό κοινό απ'τα πιο γνωστά γι'αυτό ας δώσουμε την ερμηνεία αυτου του πολύπλοκου τραγουδιού.Αρχικά η λέξη otherside όντας δυο λέξεις σε μια στην αργκό σημαίνει η ζωη μετα'θάνατον. Ολο το κομμάτι ειναι προς τιμην του πρώτου κιθαρίστα των Red Hot Chili Peppers Hillel Slovak που πεθανε απο υπερβολική δόση ηρωίνης στις 25 Ιουνίου του 1988 και στοίχισε υπερβολικά σε ολο το συγκρότημα. Το τραγούδι λοιπόν μιλάει για τον προσωπικό αγώνα που εδινε ο Σλοβακ με τα ναρκωτικά και την ήττα του απο την πίεση της εξάρτησης,η ηρωινη εχει πλεον το πληρη και απόλυτο έλεγχο πάνω του και είναι αβοήθητος σκλάβος σε αυτα.Με την έναρξη του κομματιού κιόλας μας δίνει την εικόνα που θα ακολουθήσει "πόσο καιρο θα μπορω να τη γλιτώνω(γλιστράω)....Τέλος μιλαει και για τον εαυτό του που δεν μπορεί να πιστέψει πως και ο ίδιος μπορεί να πάθει κατι παρομοιο όντας και ο ιδιος τοτε(1999) χρήστης ηρωίνης.(i don't believe it's sad).


Η προσέγγιση στο βαθύτερο νόημα των κορυφαίων κομματιών θα συνεχιστεί στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου