Σάββατο 12 Μαΐου 2012

12 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠEΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ JOHN FRUSCIANTE

12 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠEΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ JOHN FRUSCIANTE
Δώδεκα λόγοι που μας λείπει ο John Frusciante από τους Red Hot Chili Peppers - αν και υπάρχουν κι άλλοι, αλλά δεν θα σαμποτάρουμε τώρα τη μπάντα, εντάξει;

1. Είναι ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχουν περπατήσει στον πλανήτη και έτσι ακριβώς ακούγεται, αν θέλεις να είσαι δίκαιος σε έναν άδικο κόσμο.

2. Ο ήχος που αγαπήσαμε στους Red Hot Chili Peppers έχει στο DNA του το στυλ Frusciante. Και το DNA «μιλάει» και λέει πολλά (τι το σπουδάσαμε το CSI!)

3. Για το “Blood Sugar Sex Magik” του 1991 και για το “Californication” του 1999. Αυτά και μόνο θα ήταν αρκετά.

4. Γιατί είναι ο παίκτης που ρισκάρει, πειραματίζεται, προκαλεί τον εαυτό του. Και πέτρα που κυλάει, χόρτα δεν μαζεύει - γνωστό αυτό από τα παλιά τα χρόνια.


5. Πόσες φορές πρέπει δηλαδή να θυμηθούμε το “One Hot Minute” (που έγινε εν τη απουσία του); Με όλο το σεβασμό, κύριε Dave Navarro.

6. Eίναι μια ασταμάτητη δύναμη της φύσης. Εκτός Peppers έχει και μια δεκαριά δικά του άλμπουμ και ετοιμάζει και καινούργιο, που σημαίνει πως η έμπνευση δεν έχει φύγει από το σπίτι..

7. Είναι άνθρωπος της μελωδίας. Και όταν «πετύχει» η μελωδία έχεις αυτομάτως καλό τραγούδι. Με μια καλή μελωδία, funk-ιά ζει καλά και η ροκιά καλύτερα.

8. Οι επιρροές και τα μουσικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται σε πολύ ευρύτερα από το ροκ χωράφια. Εγγύηση για έναν πιο ψαγμένο ήχο. Και όποιος ψάχνει βρίσκει, αυτό είναι γεγονός.

9. Για το «ζεν» της υπόθεσης. Για τον διαλογισμό και την new age γωνία που εξασφαλίζει η παρουσία του στο σύνολο μαζί με την πνευματικότητα και το βάθος που δίνει στο σουρεαλιστικό ύφος του στίχου (και όχι μόνο μπορώ να σας πω.)

10. Το νέο παιδί, ο Josh Klinghoffer το έχει επίσης πει πολύ σωστά: «Δεν θα γίνω ποτέ John Frusciante. Δεν θα μπορούσα να είμαι κάποιος άλλος. Μπορώ να είμαι μόνο αυτό που είμαι και ελπίζω αυτό να αρέσει στον κόσμο».

11. Ο Flea επίσης το ξεκαθάρισε: «Ο John ήταν ένας βιρτουόζος guitar hero τύπος και πιθανώς ο καλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο». Και ποια είμαι εγώ που θα διαφωνήσω;

12. Γιατί, τελικά, το έχει πει και ο σοφός λαός: Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει.



jumpingfish.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου