Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ RED HOT CHILI PEPPERS

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΕΙΣ RED HOT CHILI PEPPERS (ΚΑΙ 4 ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ COVERS)
Δεν το περίμενα, η αλήθεια είναι, αλλά τους Red Hot Chili Peppers δεν τους έχουν διασκευάσει πολλοί. Ίσως βαριόντουσαν να μάθουν τους στίχους. Εγώ προσπάθησα κάποτε να μάθω απέξω το “Give It Away” και το “Can’t Stop” για να το παίζω έξυπνη στα clubs, αλλά κόντεψα να στραμπουλήξω τη γλώσσα μου κι έτσι τα παράτησα.

Από τα λίγα που βρήκα λοιπόν -πέρα από μια tribute band με όνομα The Red NOT Chili Peppers (πνευματώδες)- ξεχώρισα:

1. τη διασκευή του “Under The Bridge” από All Saints (αυτές που τραγουδούσαν το soundtrack του "The Beach" και στο video clip ήταν σαν δαιμονισμένες)

2. το cover του “Suck My Kiss” από Richard Cheese (αυτός που διασκευάζει από Radiohead μέχρι Slipknot και έχει μια μπάντα που την λένε Lounge Against The Machine - θεούλης)

3. την ακουστική version του “Can’t Stop” από The Vitamin String Quartet (αυτοί που με τα βιολιά τους έχουν διασκευάσει τόσα σύγχρονα κομμάτια που η Wikipedia χρειάζεται A-Z index για να τα καταγράψει).

Από την άλλη βέβαια, οι RHCP κυκλοφόρησαν το 1998 μία συλλογή με όλες τις διασκευές που οι ίδιοι είχαν τολμήσει σε προηγούμενα άλμπουμ και live τους, και η οποία περιλαμβάνει από Stevie Wonder (“Higher Ground”) και Jimi Hendrix (“Fire”) μέχρι Hank Williams (“Why Don’t You Love Me?”) και Elton John (“Tiny Dancer” ).

Κάπου εκεί έξω κυκλοφορεί και ένα άσμα ονόματι “Bedrock Anthem”, στο οποίο ο Weird Al Yankovic (εκείνος που παίρνει πολύ γνωστά τραγούδια και τους αλλάζει τον αδόξαστο τους στίχους) δυσκολευόταν τρομερά να τραγουδήσει “give it away give it away give it away now!” και το γύρισε σε “yabadaba yabadaba dabadoo now!”. Και έτσι προτείνω να το τραγουδήσουμε τον Σεπτέμβριο στο ΟΑΚΑ.
jumpingfish.gr

1 σχόλιο:

  1. Μαθαίνονται οι στίχοι, λίγη προσπάθεια θέλει. Δίκιο έχεις για το CAN'T STOP, τι να πει κανείς και για το BY THE WAY... Αλλά όχι και YABADABA το GIVE IT AWAY, η φράση έχει ιστορία, σιγά το δύσκολο, δεν θέλω υπερβολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή