Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

"ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ RED HOTCHILI PEPPERS PART 4"


Συνεχίζονται οι αναλύσεις καποιων εκ των κορυφαίων κομματιών των red hot chili peppers.Σήμερα λοιπόν θα αναλύσουμε το the adventures of rain dance maggie και το snow.









THE ADVENTURES OF RAIN DANCE MAGGIE

Εδω έχουμε μια ξεκάθαρη μνεία του Anthony Kiedis προς το έντονο παρελθόν του και καποια ερωτικη του ιστορία με μια κοπέλα που το όνομα της ηταν Maggie.Ολο το τραγούδι περιέχει στιχους που μεταφορΙκα απευθύνονται σε ιδιωτικές στιγμες του Κίεντις με πολλά κοριτσια.Αναλυτικά τώρα.. με το στίχο "Tic-toc, I want to rock you like the 80s" εδω μιλάει για τα χρόνια που οι πεππερς ξεκίνησαν και απευθυνεται στο παλιο καλο? του εαυτο στο θεμα του ερωτικου..."Cock-blocking isn't allowed" ο περιορισμος του @@@@@ εδω δεν επιτρεπεται (california 80's) , έπειτα επισημαινει πως "who said three is a crowd"  ποιος αναφερει πως οι τρεις(τριο) ειναι πολλοι....βαζοντας στο παιχνίδι και την Shiela μια αλλη κοπέλα.."Little did I know her body was one delicious vinyl
To your neck of the woods
I want to lick a little bit"
Εδω λεει πως θέλει να γλύψει τον λαιμό του δασους .... αυτονοητο αυτο για οσους εχουν κανει subtext!!! (δεκαετια 80)...Hey Now!
 We’ve got to make it rain somehow.She told me to And showed me what to do Oh Maggie makes it in a cloud....στο ρεφρέν λοιπόν η Μάγκι του λέει τι να κάνει και πως να το κανει....για να καταφερουν να ξαναβρεξει ξανα....δεν περιγράφω αλλο!! Ενα εντελώς full-sex song που μονο αμα βαλεις αναλυτικα τους στίχους κατω καταλαβαινεις τι κρύβει το νοημα τους!










SNOW

Το συγκεκριμενο τραγουδι είναι μια μεταφορική αντιπαράθεση του ιδεαλισμού και της πραγματικότητας. Πολλοί άνθρωποι (ιδιαίτερα η RHCP) είχαν μεγαλη συμμετοχη σε δύσκολες στιγμες και δύσκολους καιρους, αλλά τελικά οπως όλα τα δεινά του παρελθόντος  "καλύπτονται"...και συγκεκριμενα με χιόνι.Η σημασια εδω του χιονιου ειναι πως οπως ακριβως πέφτει το χειμώνα και καλύπτει το κουρασμένο έδααφος του καλοκαιριού ετσι και τα προβλήματα καλύπτονται με τον χρόνο.Οπως και τα καλύτερα τοπία παύουν να ειναι τοσο μαγευτικά μολις καλυφθουν απο το χιόνι ετσι και ολες οι ιστορίες ενος ατόμου λεει ο Κίεντις οταν αφηνει το χρονο να περάσει  και να τον επηρεάσει ξεχνιούνται!!"The more I see the less I know
The more I like to let it go�hey oh".....οσο περισσότερα βλέπω τοσο λιγότερα ξέρω , οσο περισσοτερο μου αρεσει για να το αφήσω να φύγει.... εδω ο Κίεντις βγάζει στο χαρτί δυο στιχάκια που θα ζήλευε και ο καλύτερος ποιητής του κόσμου..










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου