Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ RED HOT CHILI PEPPERS?(PART 2)

Συνεχίζουμε την αναλυση των τραγουδιων των red hot chili peppers με 3 ακομη κομμάτια





DANI CALIFORNIA
Το τραγούδι αυτο αποτελεί ενα φορο τιμής προς μια (φανταστική) φιλη του Anthony Kiedis με το όνομα Dani η οποία αυτοκτόνησε και οπως λένε οι στίχοι έζησε μια τρελή ζωή: ήταν έγκυος στην εφηβεία,έκανε χρήση ναρκωτικών,δούλεψε ως πόρνη,συμμετείχε σε ληστείες ερωτεύθηκε λαθος άτομα και γενικότερα έζησε μια πολύ ασχημη και πολυτάραχη ζωή. Σε μια συνεντευξη του το 2006 ειχε πει πως η Dani  ηταν ενα δημιούργημα της φαντασιας του για να του θυμίζει τα οσα "βρόμικα" προκαλεί η ζωη σε όσους μένουν στη Καλιφόρνια.



























SCAR TISSUE
Το συγκεκριμένο τραγούδι ειναι απο τα πιο εκφραστικά κομμάτια τους. Μιλάει για τον ανθρώπινο πόνο που ανεξαρτητως λόγου(όπως τα ναρκωτικά) δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στους ανθρωπους, τους κανει κλειστούς και απόμακρους. Αυτο τους οδηγεί στον κοινωνικό αποκλεισμό και ο μόνος σύντροφος τους είναι τα πουλιά που οπως λεει ο στίχος
"share it with the birds". Το scar tissue είναι ο βασιλιας της μεταφοράς των εκφρασεων.















UNDER THE BRIDGE
Ισως και να είναι το καλύτερο τραγούδι των red hot chili peppers, οι στιχοι οπως γνωρίζουν και οσοι εχουν διαβάσει το βιβλιο ηταν σε στιλ ποιηματακι που δεν ειχαν σκοπο να γίνουν τραγούδι. Αυτο που δεν γνωρίζουν οι περισσοτεροι ειναι πως δημιουργηθηκαν αυτοι οι στίχοι.Ειναι διαφορα στιχάκια που ανα διαστήματα εγραφε ο Anthony για διάφορα πράγματα που τον απασχολούσαν . Στο κομμάτι που λεει "I don't ever want to feel/like I did that day" περιγράφει μια ημέρα που ηχογραφούσαν και σταμάτησαν για να καπνίσουν καποια ναρκωτικά οι john και ο flea ,ο anthony την περιοδο εκεινη ηταν σε μια ακομη προσπάθεια απεξαρτησης , και κοιτώντας στα ματια του john συνιδητοποιησε πως εχει χασει εξαιτιας τους (ναρκωτικων) αλλο ενα φίλο. Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα, μελωδικά τραγούδια και συνάμα τραγικά για τον εθισμό.



θα ακολουθησουν και αλλα κομμάτια τις επόμενες ημέρες.





1 σχόλιο:

  1. mprabo!etsi na ta lete auta giati oi perissoteroi 8aumastes twn red hot chili peppers den ta gnorizoun auta.ego as poume pou eimai xronia fan tous den gnoriza tin istoria tou under the bridge.prgmatika mprabo!etsi na sunexisete!

    ΑπάντησηΔιαγραφή