Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

THE GETAWAY - ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ακούγοντας και το τρίτο τραγούδι του νέου δίσκου The Getaway έβγαλα τα δικα μου συμπεράσματα για τη νέα δουλειά που θα κυκλοφορήσουν στις 17/6 οι Red Hot Chili Peppers.
 -Έχουμε και λέμε, πρώτο δείγμα άκρως θετικό με Dark Necessities να είναι ενα τραγούδι κλασικό για την μπάντα ,  βέβαια περίμενα κάτι πιο δυνατό για πρώτο single του δίσκου. Αξίζει να αναφερθεί εδώ πως εταιρία και παραγωγός διαφώνησαν για το ποιο τραγούδι θα ήταν το πρώτο single του νέου δίσκου, η εταιρία ήθελε το Go Robot, o Danger Mouse ήθελε Dark Necessities όπως και τελικά έγινε. Το Dark Necessities είναι ενα μελωδικό τραγούδι με δυνατή μπασογραμμή που θυμίζει την ακολουθία στο μπάσο του Can't Stop με όμορφα vocals , πιάνο και πάλι (όπως και στο I'm With You) και κιθάρα μόνο στα απαραίτητα.
Dark Necessities 8/10
https://www.youtube.com/watch?v=qJ_Tw0w3lLA
-Δεύτερο τραγούδι The Getaway εδώ έχουμε το αγαπημένο τραγούδι του Anthony Kiedis , είναι πεντακάθαρη εδώ η επιρροή του Danger Mouse και φαίνεται πλέον πως ο Ρικ Ρούμπιν δεν είναι μαζί τους. Εδώ οι Red Hot Chili Peppers πατάνε σε νέα μονοπάτια ξεκάθαρα με ηλεκτρονική μουσική που θυμίζει τις τελευταίες σόλο δουλειές του Φρουσιάντε! Αρμονικά φωνητικά απο Κίεντις και βοηθητικά απο την Anna Waronker (και οχι απο Τζος Κλινγκοφερ όπως αρχικά νομίζαμε!). Ομώνυμο τραγούδι που συμβολικά συμβολίζει που θα κινηθεί και ο δίσκος. 
The Getaway 6.5/10
https://www.youtube.com/watch?v=5w4d_mmJOGM
-Τρίτο φρέσκο αφού κυκλοφόρησε πρίν λίγες ώρες το We Turn Red. ξεκινά με δυνατά τύμπανα απο Τσαντ Σμιθ που μας είχε λείψει στα 2 προηγούμενα τραγούδια , συνεχίζει απο μυστήρια επεξεργασία στα φωνητικά απο Κίεντις ακολουθώντας όμως την γνώριμη ταχύγλωσση συρραφή λέξεων όπως τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Πηγαίνει έπειτα σε ενα αρμονικό ρεφρέν ξαναγυρίζει σε περίεργα φωνητικά , ξανα πηγαίνει σε αρμονικά μπαλαντοειδή φωνητικά και κλείνει πάλι με το τρόπο που ξεκίνησε κάνοντας σε να νομίζεις οτι εχει μπεί στο repeat τo τραγούδι και ξανά ξεκίνησε μόνο του!
We Turn Red  6.5/10
https://www.youtube.com/watch?v=I7rlCyvHejY
Χλιαρή πρώτη γεύση απο τα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής. Περιμένω να ακούσω και τα υπόλοιπα 10 για να δω πόση αλλαγή έχουμε στα οσα μας έχουν συνηθίσει οι Red Hot Chili Peppers. Περιμένω να ακούσω το Go Robot που η Warner ήθελε να πάρει τη θέση του Dark Necessities ως single, λογικά θα είναι δυνατό τραγούδι
Κλείνω με το συμπέρασμα μου "το να εξελίσσεται μουσικά ενα συγκρότημα είναι μουσική επιτυχία αρκεί να γίνεται με το σωστό τρόπο,ελπίζω να γίνει"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου